Traineeship Merken - en    Modellengemachtigde    
                      

Merken- en modellengemachtigde, wat is dat?

Als merken- en modellengemachtigde werk je voor cliënten die continu bezig zijn met innovatie, het versterken van hun marktpositie en de uitbreiding van hun merken- en modellenportfolio. Je adviseert cliënten over het registreren van merken en modellen, je beheert het portfolio en komt in actie wanneer er inbreuk wordt gemaakt op de merken of modellen van cliënten.
 

Wat ga je doen

De bescherming van merken en modellen speelt een belangrijke rol in het succes van een bedrijf. De gemachtigden van NLO Shieldmark zijn adviseur en sparringpartner van hun cliënten. Je begeleidt het merk of model gedurende de gehele levensduur ervan; van een onderzoek naar de beschikbaarheid, de registratie, maar zeker ook de handhaving. Raakt een cliënt verzeild in een conflict? Jij bent het eerste aanspreekpunt, stelt sommatiebrieven op en begeleidt eventuele onderhandelingen. NLO Shieldmark werkt voor veel grote multinationals, maar adviseert ook over de merken en modellen van kleine bedrijven en start-ups. Deze variëteit van cliënten en adviezen maakt je werk afwisselend en concreet.


Combineer theorie en praktijk

Onze gemachtigden werken samen in teams. Deze teams zijn compact en bestaan uit senior, medior en junior gemachtigden. Je wordt direct in het diepe gegooid en werkt met een ervaren gemachtigde. Je zal snel een eigen praktijk - met eigen cliënten - gaan draaien. Uiteraard word je hierbij intensief gecoacht. Daarnaast ga je de externe beroepsopleiding tot Benelux Merken- en Modellengemachtigde (BBMM) volgen, om zo een volledig gekwalificeerd gemachtigde te worden. Door samenwerking met de juridische collega’s en de octrooigemachtigden van NLO ontwikkel je jezelf tot een allround gemachtigde en IE-adviseur.Opleiding Merken- en modellengemachtigde
 

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Het traineeship bij NLO duurt ongeveer 4 jaar, met één jaar werkervaring opdoen. Je start met 100 dagen inwerken. Tijdens deze dagen leer je het bedrijf, je collega's en onze klanten kennen. Daarnaast ga je direct aan de slag in de praktijk, zodat je direct voorafgaand aan je traineeship werkervaring opdoet.


NLO Academy

Tijdens je traineeship start je ook met de NLO Academy: een gevarieerd in-house leerprogramma. De NLO Academy helpt trainees de organisatie te leren kennen. Collega's uit verschillende lagen van de organisatie geven uitleg over hun dagelijkse werkzaamheden, zodat je snel vertrouwd raakt met hun werkzaamheden. Samen met medetrainees train je om je soft skills te verbeteren op het gebied van projectmanagement, jezelf professioneel presenteren, communiceren met klanten en samenwerken op een internationale werkplek. De trainingen worden gegeven door experts uit het vakgebied: je eigen collega's.

De NLO Academy is een geweldige manier om het bedrijf en de mensen te leren kennen. Het is ook een goede manier om beter kennis te maken met mede trainees en ervaren medewerkers. De NLO Academy heeft geen vaste basis, dus trainees maken kennis met alle NLO-kantoren. Eens per maand is er een informele borrel.

Het doel van de NLO Academy is om trainees zich thuis te laten voelen bij NLO en ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemde trainees.


Jaar 1: Start werkervaring

Voordat je begint aan de externe beroepsopleiding tot Benelux Merken- en Modellengemachtigde (BBMM), moet je een jaar werkervaring opdoen. Je gaat daarom meteen aan de slag in het werkveld. Dit doe je onder begeleiding van een mentor, een van je collega’s.


Jaar 2: start opleiding tot Merken- en Modellengemachtigde

In het tweede jaar start je met de BBMM opleiding. Het eerste jaar van deze opleiding staat in het teken van de theorie achter het aanvragen en beschermen van merken en modellen. Maandelijks wordt er een bijeenkomst georganiseerd op verschillende locaties in de Benelux. Je eindigt het jaar met een schriftelijk examen.


Jaar 3: vervolg opleiding en eindexamen

Het tweede jaar van de BBMM opleiding train je je vaardigheden, zoals het adviseren van cliënten en staan er meer lessen in het teken van voorbeelden uit de praktijk. Aan het einde van het jaar leg je een mondeling eindexamen af. Als je dit examen haalt, ben je gecertifieerd ‘Benelux Merken- en Modellengemachtigde’.


Jaar 4: eigen praktijk opbouwen

Inmiddels heb je 4 jaar werkervaring opgedaan. Als Benelux Merken- en Modellengemachtigde bouw je je eigen praktijk op, met een eigen klantportfolio. Je groeit uit van junior naar medior gemachtigde.


Jaar 5: EU Merken- en Modellengemachtigde

Met 5 jaar werkervaring op de teller ben je automatisch EU gekwalificeerd. Je bent nu Benelux én EU Merken- en Modellengemachtigde.


Heb je vragen? Neem contact met ons op!
Ben je geïnteresseerd in een van onze vacatures of wil je meer informatie, neem gerust contact op met onze recruiter Theres. Zij kan je in contact brengen met een van onze collega's. Zij praten graag met je over de functie en beantwoorden met plezier al je vragen.
 

 

 

 

 

 

Kantoren

 

Volg ons

 

Contact

 

Nieuwsbrief

 

 


Amsterdam
Den Haag
Ede
Eindhoven
Gent
Mechelen
Instagram
LinkedIn

Postbus 29720

2502 LS Den Haag

 

> Neem contact op

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 
      
 Terms and ConditionsDisclaimer and PrivacyLegalMedia 

 

 


Kantoren

Amsterdam
Den Haag
Ede
Eindhoven
Gent
Mechelen

 
Volg ons

Instagram
LinkedIn


 

Contact

Postbus 29720

2502 LS Den Haag

 

> Neem contact op

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 
      
 Terms and ConditionsDisclaimer and PrivacyLegalMedia