Traineeship Octrooigemachtigde

                      

Octrooigemachtigde, wat is dat?

Als octrooigemachtigde vorm je een belangrijke schakel tussen innovatie en de markt. Met jouw specialistische expertise op het grensvlak van technologie en recht adviseer je ondernemingen over bescherming van hun uitvindingen, kennis en ideeën en draag je actief bij aan het beheer en de ontwikkeling van hun octrooiportfolio. 
  


Opleiding Nederlands Octrooigemachtigde
Sharina vertelt je meer over de opleiding
 

 

Wat ga je doen?
Kort gezegd komen uitvinders bij NLO met hun vondsten om octrooi aan te vragen. Deze uitvinders variëren van veelbelovende start-ups tot multinationale ondernemingen tot universitaire kenniscentra. Als gemachtigde ben je betrokken bij het opstellen van de octrooiaanvragen, het doorlopen van de verleningsprocedure en het eventueel voeren van procedures voor de rechtbank.


Direct aan de slag met praktijk en theorie
Als octrooigemachtigde in opleiding kom je terecht in een van onze sectorteams (Chemistry & Pharmacy, Life Sciences, Physics & Engineering, Telecommunications & Software). Binnen je team word je gekoppeld aan een ervaren octrooigemachtigde en gecoacht zodat je vanaf het begin actief meewerkt in de praktijk. Daarnaast volg je de tweejarige Nederlandse Beroepsopleiding voor Octrooigemachtigden (SBO). Hierin staan zowel juridische kennis als communicatieve en praktische vaardigheden centraal. Na het succesvol afronden van het examen word je beëdigd tot Nederlands octrooigemachtigde. En ben je klaar om aan de Europese opleiding te beginnen.  


Opleiding Europees Octrooigemachtigde
Gamze vertelt je meer over de opleiding
 

 Hoe word je octrooigemachtigde bij NLO

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Het traineeship bij NLO duurt 3 jaar. Je begint met 100 dagen inwerken. Tijdens deze dagen leer je het bedrijf, je collega's en onze klanten kennen. Je gaat direct aan de slag in de praktijk, terwijl je ook de opleiding tot octrooigemachtigde volgt. Als octrooigemachtigde in opleiding groei je uit tot zelfstandig consultant voor innovatieve organisaties, onder intensieve begeleiding van een ervaren octrooigemachtigde.


NLO Academy
Tijdens je traineeship start je ook met de NLO Academy: een gevarieerd in-house leerprogramma. De NLO Academy helpt trainees de organisatie te leren kennen. Collega's uit verschillende lagen van de organisatie geven uitleg over hun dagelijkse werkzaamheden, zodat je snel vertrouwd raakt met hun werkzaamheden. Samen met medetrainees train je om je soft skills te verbeteren op het gebied van projectmanagement, jezelf professioneel presenteren, communiceren met klanten en samenwerken op een internationale werkplek. De trainingen worden gegeven door experts uit het vakgebied: je eigen collega's.

De NLO Academy is een geweldige manier om het bedrijf en de mensen te leren kennen. Het is ook een goede manier om beter kennis te maken met mede trainees en ervaren medewerkers. De NLO Academy heeft geen vaste basis, dus trainees maken kennis met alle NLO-kantoren. Eens per maand is er een informele borrel.

Het doel van de NLO Academy is om trainees zich thuis te laten voelen bij NLO en ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemde trainees.


Jaar 1: Nederlands Octrooigemachtigde

Afhankelijk of je Nederlands- of Engelstalig bent, volg je de Stichting Beroeps Opleiding (SBO) of de Bournemouth opleiding tot Nederlands Octrooigemachtigde. SBO is een tweejarig wekelijks Nederlands college, gegeven door Delta Patents. De opleiding bestaat uit 6 verschillende modules om je voor te bereiden op het examen voor Nederlands Octrooigemachtigde. Vakken zoals: algemeen recht, communicatieve vaardigheden, octrooirecht en praktische vaardigheden, zoals het opstellen en verdedigen van een octrooiaanvraag en het opstellen van een opinie over geldigheid van en inbreuk op een octrooi.

Als je geen Nederlands spreekt, volg je de training in Bournemouth. Dit is een Engelstalige opleiding van drie weekenden en een examen. Tijdens je opleiding leer je hoe je een octrooiaanvraag schrijft, hoe verleningsprocedures werken en over de administratieve en financiële kant van octrooiaanvragen.


Jaar 2: Voorbereiding European Qualified Examination

In je tweede jaar, terwijl je nog bezig bent met je afstuderen voor Nederlands Octrooigemachtigde, begin je met de voorbereiding op het European Qualified Examination (EQE). Je bereidt je voor op het EQE door het volgen van wekelijkse trainingen door Delta Patents en doet je eerste EQE pre-examen.

Aan het einde van jaar 2 rond je de opleiding tot Nederlands Octrooigemachtigde af. Je wordt officieel beëdigd als Gekwalificeerd Nederlands Octrooigemachtigde bij de Orde van Octrooigemachtigde.


Jaar 3: European Qualified Examination

Als je geslaagd bent voor het pre-EQE examen, kun je beginnen met het hoofdexamen van het EQE. Vorig jaar heb je veel voorbereiding gehad. Dit jaar doe je nog een oefenexamen bij CEIPI, voordat je het EQE doet. Dit bestaat uit vier papers, waarin je onder andere octrooiaanvragen opstelt en juridische vragen beantwoordt.

Na het behalen van dit examen wordt je geregistreerd in het Register voor Europees Octrooigemachtigden.


Werken als gekwalificeerd octrooigemachtigde

Aan het einde van je traineeship werk je in het veld als gekwalificeerd Nederlands en Europees Octrooigemachtigde. Je werkt met je eigen klantenportefeuille die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd.

 


Heb je vragen? Neem contact met ons op!
Ben je geïnteresseerd in een van onze vacatures of wil je meer informatie, neem gerust contact op met onze recruiter Theres. Zij kan je in contact brengen met een van onze collega's. Zij praten graag met je over de functie en beantwoorden met plezier al je vragen.

 

 

 

 

 

Kantoren

 

Volg ons

 

Contact

 

Nieuwsbrief

 

 


Amsterdam
Den Haag
Ede
Eindhoven
Gent
Mechelen
Instagram
LinkedIn

Postbus 29720

2502 LS Den Haag

 

> Neem contact op

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 
      
 Terms and ConditionsDisclaimer and PrivacyLegalMedia 

 

 


Kantoren

Amsterdam
Den Haag
Ede
Eindhoven
Gent
Mechelen

 
Volg ons

Instagram
LinkedIn


 

Contact

Postbus 29720

2502 LS Den Haag

 

> Neem contact op

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

 
      
 Terms and ConditionsDisclaimer and PrivacyLegalMedia